Меню
Добавени продукти

Как се прави - всичко за шаранджийския риболов

Всичко за шаранджийския риболов - монтажи, техники, видео и обяснения на български.

15 Nov КАК СЕ ДЪРЖИ РИБА - Вдигане, пренасяне и освобождаване на трофейна риба
Mihail Petkov 0 214
Хващането на голяма риба не е никак лесно, но понякога да се снимаме с нея е истинско предизвикателство за всеки модерен шаранджия.В това видео ще ви покажа как лесно и безопасно да вдигнете рибата за снимка, защо е важна шаранджийската люлка и как лесно и безопасно да пренесете вашия трофей обратно до водата...
28 Nov ХЕЛИКОПТЕР - ШАРАНДЖИЙСКИЯТ МОНТАЖ ЗА МАКСИМАЛНА ДИСТАНЦИЯ / Как се прави?
Mihail Petkov 0 2437
В това видео ще ви покажа как да си направите монтажът с интересното име "Хеликоптер", идващо от това, че поводът не е фиксиран, а се върти свободно около ледкора, наподобявайки перката на едноименната машина :)Хеликоптерът е най-добрата система, когато търсите максимални метри при риболов от ръка, именно той ми донесе успех на последното шаранджий..
02 Aug РИБОЛОВ НА ЗИГ - МОНТАЖ, ТЕХНИКИ И ЗАХРАНКА, Шарани и амури на Карабаша
Mihail Petkov 1 1198
След като в предишно видео ви показах няколко различни монтажа за zig, в това реших да ви покажа в полеви условия абсолютно всичко за този вид риболов :)Връзване на 3 метра повод, хвърляне, захранване, храна за зиг и разбира се някой друг рън.Използвани материали:ZIG влакно:https://carpmojo.com/monofilno-vlakno-za-montazhi-katran-zig-rig-100-mКуки ..
30 Jun КРИМПВАНЕ НА ФЛУОРОКАРБОН - ЗАЩО, КАК И С КАКВО? Ревю на Korda Krimp Tool
Mihail Petkov 1 1568
Какво представлява кримпването, какви аксесоари са необходими за кримпване на флуорокарбон и защо именно кримпът е по-добрата връзка.Смятам интересни въпроси, обяснени нагледно в това кратко видео :)KORDA KRIMP TOOL:https://carpmojo.com/kleshti-za-krimpvane-korda-mini-krimp-toolKORDA KRIMPS:https://carpmojo.com/krimpove-korda-krimpsФЛУОРОКАРБОН KAT..
23 Dec КАК СЕ ПРАВИ RONNIE RIG - монтаж за Pop Up топче
Mihail Petkov 2 3520
Ronnie rig, или още известен като Spinner rig може да ви изглежда като кофти броеница от вирбели и странни елементи, но всеки един от тях си е точно на мястото!Ронито е много ефективен монтаж, който се използва в комбинация с плуващо топче, което надига куката над дъното, като поводът остава перфектно легнал и незабележим за рибите.Куката се завърт..
28 Oct КАК СЕ ПРАВИ ZIG МОНТАЖ - Какви цветове, куки, влакно, захранка
Mihail Petkov 0 3322
ZIG RIG - на вид глуповато, но повярвайте страхотно оръжие, когато всичко друго просто не сработва.Лесничък за връзване и с малко нужни материали, този монтаж няколко пъти е спасявал капото.В това видео ще видите трите монтажа, които най-често използвам, видовете куки, нужни за него, пяната, която използвам за повдигач и мъничките тънкости при връз..
16 Jul Въпроси, отговори и малко лични размишления за риболова
Mihail Petkov 0 3525
Получих списък с няколко много хубави въпроса от колега, който тепърва навлиза в риболова и реших да напиша малко по-подробни отговори, които вярвам, че ще бъдат полезни на и други  :)В1. Какви марки или може би конкретни предложения за бюджетни макари от средния нисък или високия нисък клас, които да са и достатъчно качествени за този сегмент, бих..
03 Jun РАБОТА С PVA СИСТЕМА - Смес, връзване, поставяне на повода
Mihail Petkov 0 3043
"Всяко хвърляне без PVA торбичката е напразно" Има една такава сентенция в нашето рибарско ежедневие, която съвсем не е далеч от истината :) PVA торбичката създава мини петно непосредствено до вашата стръв, което увеличава значително шанса за бързо кълване или въобще за кълване. Използването на PVA система не е никак трудно за това реших да ви пока..
14 Feb БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ С ФЛУОРОКАРБОН
Mihail Petkov 0 10905
Това е един от любимите ми и най-използвани монтажи за дънни топчета. Връзва се изключително лесно и бързо, като рядко нося предварително вързани такива, правя ги директно на водоема, спрямо размера на топчетата, които ще използвам.Монтажът е и много ефективен, ползвал съм го на много от излетите ми и откачените риби при него наистина са много малк..
29 Nov ПОДРОБНО ЗА ШОК ЛИДЕРИТЕ KATRAN - видове, предназначение, количество
Mihail Petkov 0 1769
Често се случва да обяснявам в телефонни разговори разликите между шок лидерите на KATRAN Fishing Line, за това реших, че е най-добре да ви ги покажа във видео.Шоковете са няколко модела, като всеки от тях е предназначен за различна ситуация.KATRAN RECORD - предназначен за чисти водоеми, за хвърляне от ръкаhttps://carpmojo.com/shok-lider-katran-rec..
26 Feb Връзване на шаранджийска линия [ВИДЕО РЪКОВОДСТВО]
Mihail Petkov 1 42816
Кратка поредица за елементите и възлите в шаранджийските линии, които използвам :)  Връзване на шаранджийска линияЧаст 1 - Монтажът (blow back) В тази част ще видите как връзвам Blow back монтажът, който може би използвам най-често.Връзване на шаранджийска линияЧаст 2 - Монтажът (Combi rig) В тази част ще видите как връзвам вторият по честота на уп..
13 Jan Как се разпределя 1000 метра влакно на 3 шпули [ВИДЕО] + [СТАТИЯ]
Mihail Petkov 0 6110
Статия на Carp Mojo, автор Михаил Петков, всички права запазени.Как се разпределя 1000 метра влакно на 3 шпули?Може би всеки риболовец някога се е чудил как да разпредели равномерно 1 ролка влакно на няколко шаранджийски макари, като на всяка от тях да има равно количество от него.Направих това видео, защото смятам, че това е един често срещан "про..
Показани са от 1 до 12 от 19 резултата (2 страници)
Сайтът използва бисквитки, необходими за работата на някои важни функции. Политика за бисквитките