Меню
Добавени продукти

MOJO БЛОГ

Здравейте приятели и запалени шаранджии!
Аз съм Михаил Петков, човекът, който стои зад CARP MOJO, а това е моят блог за шаранджийски риболов. 

В MOJO блогът ще откриете моите авторски видеа и статии за излети, монтажи и продуктови ревюта и всевъзможни неща, свързани с риболова на шаран.
Старая се да бъда максимално обективен, информацията да бъде на български, без сложни термини и чуждици, за да може бързо и лесно да разбирате и запомняте важните неща.


25 Mar СРАБОТИ ЛИ ЗИГЪТ НА ЯЗ. КАСТЕЛ? Пролетен старт на сезона със Стелиян Георгиев
Mihail Petkov 0 120
В края на март, избрахме първите топли дни от пролетта за риболов на яз. Кастел, близо до Севлиево.От много време исках да пробвам зиг риболовът там, тъй като знам, че язовирът е доволно дълбок и рибите често се държат в средните слоеве или покрай брега.Речено - сторено! Натоварих набързо багажа и газ към язовира, останалото може да видите във виде..
27 Jan ONE MORE CAST - Разопаковане на продукти и първи впечатления
Mihail Petkov 0 107
OMC е най-новата марка, която добавихме в нашия магазин.Популярният риболовец Али Хамиди е главното лице, което стои зад нея, за това очакванията ми бяха продуктите да са наистина добре измислени и направени.Реших да направя едно разопаковане на цялата гама, без въобще да съм запознат с продуктите и наистина ги виждам за първи път, без 1-2 от тях, ..
21 Jan СТАРТ В ШАРАНДЖИЙСКИЯ РИБОЛОВ - Кои са най-необходимите такъми, за да направите първия си монтаж
Mihail Petkov 0 190
Всеки от нас е правил импулсивни покупки, които често се оказват не точно това, което ни трябва.В шаранджийството шансът да се сдобиете с продукт, който е с друго предназначение е доста голям, за това искам в това кратко видео да ви покажа кои са основните 7 продукта, които трябва да имате в кутията си.Те са изключително простички, но незаменими в ..
02 Jan ОСОБЕНОСТИ НА ЗИМНИЯ ШАРАНДЖИЙСКИ РИБОЛОВ - Стелиян и Марио на яз. Кастел
Mihail Petkov 0 216
Дни преди Коледа, Марио и Стелиян посетиха язовир Кастел, близо до Севлиево.Прогнозата за времето беше ясна, но какво от това, язовирът предлага чудесни условия в такива моменти.Станете част от техния по-различен риболовен излет!..
21 Dec КАКВО СЕ СЛУЧВА С КУЛЕКОВ ЛЕЙК? Риболов и интервю с Николай Кулеков
Mihail Petkov 0 51
Повечето от вас знаят, други може би не, но през септември на язовир Кулеков лейк се случи голямо нещастие.Голямо количество трофейни риби започнаха да измират буквално за денонощие, което беше огромна загуба за нас риболовците и още по-голяма за собственика - Николай Кулеков.През това време се изписаха доста неща от различни хора, но текущото съст..
11 Dec МОНТАЖИ ЗА ЗИМНИ ШАРАНИ - Класически косъм за уафтър и мини снежен човек
Mihail Petkov 0 71
Зимата е сезонът, в който е най-вероятно да пиете по едно студено капучино, докато чакате кълването на някой премръзнал шаран.Точно за това трябва да подходим различно и към размера на стръвта и куките, които използваме.В студената вода рибите са значително по-мудни, търсят по-малко храна и монтажът трябва да бъде изцяло съобразен с това.В това вид..
07 Dec ЗА ШАРАН В КАЙЛЪКА - Есенна приказка близо до Плевен
Mihail Petkov 0 361
Язовир Кайлъка или Тотлебенов вал се намира съвсем близо до Плевен, като от доста години е свободен за риболов.Невероятно красив язовир, на който нямаше как да не тествам късмета си, както и да заснема няколко интересни кадъра с дрона.Рибоците липсваха, но пък красотите не!Приятно гледане!..
07 Dec ПЛАТИЧКИ В ЖЕГАТА НА ГОРНИ ДЪБНИК
Mihail Petkov 0 262
Петък, късен следобед, мръсна жега 34 градуса, а ние сме натоварили Паджерозавъра и ще ходим за риба на яз. Горни Дъбник.Имахме късмета да намерим свободно чудесно място с плътна сянка и равен бряг, но пък нямахме късмета да излъжем някой трофеен шаран, а си отловихме платички на фидер и на шаранджийските въдици :)И все пак ни клъвна шаранче... Оба..
15 Nov КАК СЕ ДЪРЖИ РИБА - Вдигане, пренасяне и освобождаване на трофейна риба
Mihail Petkov 0 233
Хващането на голяма риба не е никак лесно, но понякога да се снимаме с нея е истинско предизвикателство за всеки модерен шаранджия.В това видео ще ви покажа как лесно и безопасно да вдигнете рибата за снимка, защо е важна шаранджийската люлка и как лесно и безопасно да пренесете вашия трофей обратно до водата...
06 Nov ЗА ШАРАНИ НА ЯЗ. ЦЕРОВО - Есенен риболов на красиви и борбени риби със страхотна компания!
Mihail Petkov 0 307
В началото на ноември решихме да посетим нов за нас язовир, за който точим въдици поне от няколко години.Настанихме се на 7 и 8 сектор, като информацията беше за доста труден риболов в момента, но за нас това не беше съвсем така.Още със хвърлянето успях да извадя 2 бързи и хубави риби, като след това и въдиците на приятелите започнаха да се изрежда..
25 Oct ЗА ШАРАН НА ДУНАВ - Бърз излет в търсене на нови места и едри риби
Mihail Petkov 0 174
Есента е тук, а топлото време дава страхотна възможност за успешен излет на голямата река.Макар и набързо през деня, реших да обиколя закътаните северни ширини на България, в търсене на нови интересни места за риболов.След няколко огледа, мисля, че намерих перфектно място за сегашното ниско ниво на водата, но явно беше толкова тайно, че и рибите не..
11 Oct КУПА БЪЛГАРИЯ - ВТОРО МЯСТО ЗА #teamMOJO - яз. РАДЕЦКИ
Mihail Petkov 0 185
Това видео не е като останалите, няма си планиран увод, изложение и заключение, кадрите са със съмнително качество, но пък емоцията, която съдържа е 100% истинска!Това е видеото, което успяхме да снимаме от състезанието КУПА БЪЛГАРИЯ, организирано от БФРС, в което участвахме от 5 до 8 октомври 2023. Състезанието беше изключително тежко, въпреки мал..
26 Sep ТРЕТО МЯСТО ЗА #teamMOJO - LOBOSH WILD CARP CUP 2023
Mihail Petkov 0 122
Три дни, три нощи, трима клети шаранджии, три риби, трето място!На кратко това е описанието на нашето приключение, но в крайна сметка, това беше поредния запомнящ се излет, който пишем успешен, като добавяме още една купа към колекцията, пък била тя и за трето място :)Водорасли, папури, големи дистанции, среднощни рънове, влизане с лодка и още куп ..
14 Sep ПЪРВО МЯСТО ЗА #teamMOJO - ОТБОРНО ШАРАНДЖИЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ ЯЗ. ПРОГРЕС 7-10.09.23
Mihail Petkov 0 147
Извоювахме поредното първо място в един истински труден формат - Отборно шаранджийско състезание на яз. Прогрес!Труден язовир, тежка конкуренция, неспирен вятър и борбени риби. С тези спомени ще се запомни това състезание, но и със страхотните риби, които извадихме - 7.200 амур, 9.100 шаран, 14.500 страхотен дълъг шаран!Многобройни риби 5-6 килогра..
20 Aug НОЩУВКА НА КУЛЕКОВ - РИБОЛОВ НА ТРОФЕЙ С Д-Р МАКСИМ ЙОНОВ
Mihail Petkov 0 93
Какво по-хубаво от бърз излет с прилични риби - бърз излет с прилични риби и чудесна компания!По покана на Доктора успях да се вредя за първия си излет на Кулеков тази година.По традиция сектора е един от най-трудните, да не кажа и най-трудния, тъй като дори Кривия отсреща е по-широк и има на къде да се играе с рибите, но "Сиромах рибар и само на к..
02 Aug ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ЯЗ. БЕРСИН - Индивидуално шаранджийско състезание 2023
Mihail Petkov 0 130
В последния уикенд на Юли 2023 г. се проведе традиционното индивидуално състезание "Повелителят на яз. Берсин", което след миналогодишния успех, нямаше как да пропусна.Тази година се получи наистина много успорвано състезание, като борбата беше изключително оспорвана, тъй като много от участниците бяха с близки резултати около 250 кг.За първото мяс..
23 Jul КАКВО НОСЯ В МОЯ САК - Ревю на KORDA Compac Large Frame Carryall
Mihail Petkov 0 105
В това видео ще видите какви щуротии се крият в моят шаранджийски багаж и същевременно ще ви покажа по-детайлно ревю на новият KORDA Compac Large Frame Carryall.Сакчето е много готино, с удобни крачета против кал, големи странични джобове и обемно централно отделение, способно да събере всичко необходимо за риболова.Линк към продукта:https://carpmo..
17 Jul ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА ЯЗ. ТЕКЕН ДЕРЕ - ПЪРВО МЯСТО #teamMOJO, Индивидуално състезание + ЛИЧЕН РЕКОРД 389 KG
Mihail Petkov 0 98
Още едно участие в състезание, още една купа на стената!През изминалия уикенд 14-16 юли 2023 се проведе индивидуалното състезание "Повелителят на яз. Текен Дере".48 часа, 15 участника, риболов с 2 въдици.По традиция се записах в последния момент, седмица преди състезанието, защото имаше едно свободно място.Въпреки големите жеги, риболовът беше мног..
13 Jun #teamMOJO на яз. ПРОГРЕС - ШАРАНДЖИЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ 8-11.06.23
Mihail Petkov 0 83
През изминалия уикенд взехме участие във второто ни за тази година състезание, а именно отборното на яз. Прогрес, организирано от КСР "Корморан" и Красьо Тодоров.Състезанието очаквано беше много трудно, а конкурентните отбори бяха повече от силни - истински имена в шаранджийския риболов.Въпреки тежката конкуренция и липсата на риби, все пак успяхме..
17 May ДИВО ОТКРИВАНЕ НА ГОРНИ ДЪБНИК 2023 - Риболов на 300 метра + топло кафенце :)
Mihail Petkov 0 83
Сезонът отдавна е открит, а аз все още не бях посетил любимия Горни Дъбник.Това нещо трябваше да се коригира, макар и за няколко часа :)Страхотна зелена природа, вода, докъдето ми стига погледа, тишина и спокойствие около мен - съставките на перфектния излет!Реших да подходя с малко по-екстремни дистанции, нанасяйки на другия бряг на язовира, тъй к..
03 May РИБОЛОВ НА ЯЗОВИР ВЪЛЧИТРЪН - Нощувка в буса и топ излет с Мариян Канджов и Йордан Генов
Mihail Petkov 0 616
29 април, събота, един първите истински пролетни дни и планиран риболов на ново място - какво по-хубаво от това :)Данчо беше завзел трети сектор още от петък, дърпаше чести и хубави риби. Мариян седна при него, а аз докато се натутам, дойдох малко след тях и реших да си пробвам късмета на дървения кей, търсейки рибите на дълго в залива насреща :)Ри..
18 Apr Продуктите на POSEIDON ANGELSPORT за диволовящи шаранджии вече в България
Mihail Petkov 0 566
Poseidon Angelsport е немска марка, произвеждаща продуктите си изцяло в Германия.Фокусът е към здравите и надеждни аксесоари, изпозвани при риболов на шарани в големите диви езера и реки, в които се изисква надеждно закрепяне на такъма към колчето.Също така имат и много аксесоари за риболов с надуваема лодка, които навярно не сте виждали до сега :)..
11 Apr ПЪРВО МЯСТО ЗА #teamMOJO - ШАРАНДЖИЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ TRASTIKOVO OPEN 2023, яз. Тръстиково
Mihail Petkov 0 697
Първо състезание за годината и първа купа за нашия отбор!След доста работа в тежки риболовни условия и все още мудни зимни риби, успяхме да спечелим първото място на нов за нас водоем в наистина трудна битка с доказали се отбори.Тръстиково беше огромно предизвикателство за нас, но смятам че добрата екипна работа и безкомпромисната храна отново доне..
24 Feb КАК ДА ИЗБЕРЕТЕ ШАРАНДЖИЙСКИ ВЪДИЦИ - АКЦИЯ, ДЪЛЖИНА, СТРОЙ
Mihail Petkov 0 1039
Ако идвате от фидер, спининг или плувкарски риболов, веднага ще забележите, че при шаранджийските въдици, единиците за дължина и акция се обознавачат маалко по-различно :)В това видео ще ви разкажа по-подробно за шаранджийските въдици, техните видове и характеристики.От колко части е въдицата?Какви дължини?С каква акция?Какъв е строят на бланката?В..
21 Feb НОВИЯТ РИБАРСКИ МАГАЗИН CARP MOJO В ПЛЕВЕН - ДРУЖБА
Mihail Petkov 0 1568
Може да сте чули, може вече да сте ходили, може пък сега да разбирате, но пак да го кажа - отворихме нов MOJO магазин в Плевен!Локацията е кв. Дружба, бул. "България" 6, точно до Еконт Дружба, под представителствата на BMW и Toyota.Освен познатите ви продукти, в магазинa ще предлагаме и различни видове червеи за стръв, въдици и аксесоари за риболов..
29 Dec КОЛЕДНИ ШАРАНИ - 17.500 КГ НА КУЛЕКОВ ЛЕЙК + ТОП РЕЦЕПТА ЗА ШАРАНДЖИЙСКИ НАДЕНИЦИ С БОБ
Mihail Petkov 0 449
Страхотно закриване на чудесна година!След проведена експресна организация, с Керим отново решихме да посетим Кулеков лейк, като един последен излет за 2022 година.Този път най-накрая вкарах и прословутият ми син бус в употреба като място за спане и раздумка привечер. В последния момент се включи и нашият приятел Калин от Лясковец, като при него не..
18 Dec ЛОДКАТА С GPS И СОНАР - BOATMAN ACTOR PRO - ЪПГРЕЙТ НА ОБОРУДВАНЕТО
Mihail Petkov 0 780
След като повече от година използвах базовият вариант на лодката Boatman Actor Plus, наскоро реших да се сдобия с топ модела на марката към момента - Actor PRO.PRO моделът е с вграден GPS и сонар, като споделя същия компактен и лек корпус като при Plus моделът.Всичко работи както се очаква - безупречно, а лодката притежава най-важната за мен екстра..
13 Dec ЗА ШАРАН ПРЕЗ ЗИМАТА - КЪДЕ КЪЛВЕ, КАКВА СТРЪВ, ЗАХРАНВАНЕ?
Mihail Petkov 0 810
Днес 13.12.2022 беше един от първите снежни дни в област Плевен и за това по традиция реших да посетя любимия язовир - Карабаша.Миналата година, точно по това време имахме хубава слука в снега и нямаше как да пропуснем това преживяване :)Реших да ви разкажа малко повече за опитът ми на конкретния язовир и за това къде да търсим рибата през зимните ..
07 Dec ПИХМЕ РИБАРСКО КАПОЧИНО НА ЯЗ. ЛОБОШ (ПЧЕЛИНА) - За шарани през Декември
Mihail Petkov 0 391
Началото на Декември е, с Марио решихме да си опитаме късмета на големият държавен язовир Лобош (Пчелина).Тръгнахме с представа за студ и много кал, но нещата се развиха по-добре от очакваното - температура малко над нулата, никакъв вятър и макар за кратко - слънце!Чиста и зелена трева по бреговете на язовира, почти никаква кал - красота!Беше ни по..
28 Nov ХЕЛИКОПТЕР - ШАРАНДЖИЙСКИЯТ МОНТАЖ ЗА МАКСИМАЛНА ДИСТАНЦИЯ / Как се прави?
Mihail Petkov 0 2696
В това видео ще ви покажа как да си направите монтажът с интересното име "Хеликоптер", идващо от това, че поводът не е фиксиран, а се върти свободно около ледкора, наподобявайки перката на едноименната машина :)Хеликоптерът е най-добрата система, когато търсите максимални метри при риболов от ръка, именно той ми донесе успех на последното шаранджий..
26 Oct SEVEN OAKS TENT HEATER - ГАЗОВАТА ПЕЧКА ЗА ПАЛАТКИ И КАРАВАНИ
Mihail Petkov 0 988
Отоплителна печка за палатки, каравани, камиони, за лов и риболов.Газовата печка Seven Oaks е произведена в Германия и е оборудвана с всички необходими системи за безопасност, позволяващи използването й дори в най-малките палатки.Защита при падане - автоматично прекъсва горенето и подаването на газ при преобръщане или падане на уреда.Сензор за кисл..
18 Oct ONE MAN-ONE TEAM - ПЪРВО МЯСТО #teamMOJO, Индивидуално състезание на яз. Прогрес
0 772
ONE MAN-ONE TEAM - Индивидуално състезание на яз. Прогрес е поредното такова за тази година, в което реших да взема участие.98.395 кг и 35 извадени риби ми донесоха първото място, като всяка от тях беше истинско предизвикателство.Рибите се държаха на голяма дистанция, рядко минаваха през петното, бях тормозен от едри каракуди и вятър, постоянно мен..
26 Sep ПЪРВО МЯСТО ЗА #teamMOJO - ШАРАНДЖИЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ WILD CARP CUP 2022, яз. Лобош (Пчелина)
Mihail Petkov 0 731
От 22 до 25.09 за поредна година се проведе шаранджийското състезание Lobosh Wild Carp Cup, организирано от ЦРОО Перник и Toromanovi Carp Tackle.Яз. Лобош от години се стопанисва от сдружението и е в режим хвани-пусни. Периодично се извършват зарибявания с доброволно събрани средства от приятели и съмишленици на каузата и това състезание беше изцял..
16 Sep SHIMANO AERO TECHNIUM 14000 MGS - Да живее Кралят!
Mihail Petkov 0 880
В състезанието на върха при шаранджийските макари вече има нов претендент за короната!Това са двата нови модела от SHIMANO AERO TECHNIUM 14000 MGS - XTD, облечена в черно и XSD в сиво.И двете са наистина WoW!Коя според вас е личният ми фаворит в дизайна и коя е вашият? :)XTD:https://carpmojo.com/makara-shimano-aero-technium-mgs-xtdXSD:https://carpm..
16 Sep PROLOGIC Stainless Steel 3 Rod Pod - ЛЪСКАВОТО БИЖУ ПРИ КОМПАКТНИТЕ СТОЙКИ
Mihail Petkov 0 590
Това е едно ревю от началото на сезона, което маалко позабавих :)Позабавих, защото стойката беше съвсем нова и още не беше налична на пазара, но това вече не е така.Това е стойката PROLOGIC Stainless Steel Rod Pod във варианта за 3 въдици. Малкото неръждаемо бижу, което има отлична функционалност и непоклатим характер!Линк към стойката:https://carp..
17 Aug КРАСИВ ДИВАК НА ТОПЧЕ - ШАРАНДЖИЙСКИ РИБОЛОВ НА ЯЗ. ГОРНИ ДЪБНИК
Mihail Petkov 0 777
Страхотен излет насред лято на любимия язовир Горни Дъбник!Макар и само с 1 нощувка, излетът беше повече от успешен - успях да хвана най-голямата си дива риба - шаран 8.700 кг.Уникална риба, без нито една забележка, перфектни люспи, дебела уста, пригодена да троши здравите черупки на мидите, с които се хранят рибите в язовира.Рибата си взе на 20мм ..
13 Aug РИБОЛОВ НА ФИДЕР В РАЯ - РЕКА ИСКЪР ПРИ КАРЛУКОВО
Mihail Petkov 0 1966
Събота, около обяд, натоварих децата, закарах ги при баба и дядо в Луковит и се насочих към едно от любимите ми места - река Искър при Карлуково.Районът е уникален, а големият вир, който заформи ВЕЦ-а държи отлични риби. Риби, които обаче бяха повече от срамежливи :(Вижте повече във видеото :)..
10 Aug ВИТСКИ КАРАКУДИ НА ФИДЕР КРАЙ САДОВЕЦ
Mihail Petkov 0 645
Сряда - ден за фидер!С Мариян набързо се уговорихме вечерта и сутринта в 6:00 бяхме в MOJO магазина на по кафе.След кратко чудене на къде да поемем, решихме да се отправим към село Садовец в търсене на хубавите витски каракуди на големия вир до селото.Така и стана, за норматив дръпнахме няколко бързи и едри и тъкмо си мислехме че ще им избием зъбит..
02 Aug РИБОЛОВ НА ЗИГ - МОНТАЖ, ТЕХНИКИ И ЗАХРАНКА, Шарани и амури на Карабаша
Mihail Petkov 1 1285
След като в предишно видео ви показах няколко различни монтажа за zig, в това реших да ви покажа в полеви условия абсолютно всичко за този вид риболов :)Връзване на 3 метра повод, хвърляне, захранване, храна за зиг и разбира се някой друг рън.Използвани материали:ZIG влакно:https://carpmojo.com/monofilno-vlakno-za-montazhi-katran-zig-rig-100-mКуки ..
27 Jul РИБОЛОВ НА КРИВИЯ СЕКТОР - #teamMOJO на Кулеков Лейк
Mihail Petkov 0 619
Керим Алиев, Мариан Канджов, Марио Петров и Йордан Генов направиха страхотен уикенд на най-трудния сектор на Кулеков Лейк, именован лично от тях "Кривият сектор".Крив е защото е осеян с гора от подводен папур и тръстики, които се простират около 80 метра напред, отляво и отдясно.Но пък ни е любим, защото винаги е свободен, другите риболовци винаги ..
13 Jul ПОВЕЛИТЕЛЯТ НА БЕРСИН - Първо място на индивидуалното шаранджийско състезание 8-10.07.22
Mihail Petkov 0 620
Язовир Берсин. Огромен воден обем, супер чиста вода и огромни дълбочини.Водоем, който исках да посетя от много време и шанса за това се появи преди 2 седмици с една публикация на Иван Почалеев, който организираше индивидуално състезание именно там.За пръв път риболовствах на сектор с такива големи дълбочини, въодушевлението ми от тях го изразяват е..
30 Jun КРИМПВАНЕ НА ФЛУОРОКАРБОН - ЗАЩО, КАК И С КАКВО? Ревю на Korda Krimp Tool
Mihail Petkov 1 1619
Какво представлява кримпването, какви аксесоари са необходими за кримпване на флуорокарбон и защо именно кримпът е по-добрата връзка.Смятам интересни въпроси, обяснени нагледно в това кратко видео :)KORDA KRIMP TOOL:https://carpmojo.com/kleshti-za-krimpvane-korda-mini-krimp-toolKORDA KRIMPS:https://carpmojo.com/krimpove-korda-krimpsФЛУОРОКАРБОН KAT..
20 Jun РИБОЛОВ С ДЕЦА НА ГОЛЯМАТА РЕКА - ДИВО ПРИКЛЮЧЕНИЕ НА ДУНАВ
Mihail Petkov 0 577
Най-накрая събрах смелост, сили и психика да заведа децата на риболов :)И то какъв риболов! На Дунав при това с нощувка!Домакин за поредна година ни беше моят добър приятел Даката, който ни посрещна в страхотния летен лагер на брега на Реката.На Керим това му беше първо посещение на реката, беше наистина впечатлен да види как през реката се носеше ..
13 Jun ШАРАНИ В ДЪЖДА - #teamMOJO НА КУЛЕКОВ ЛЕЙК
Mihail Petkov 0 610
Въпреки прогнозите за проливен дъжд, организацията беше отдавна направена и въобще не мислехме за времето!Врътнахме един риболов от петък до неделя на Кулеков Лейк, а компанията отново беше на ниво.И трите дни се сцепи да вали, но въпреки дъжда, успяхме да надърпаме доволно количество от красивите обитатели на язовира.Вижте повече във видеото!..
22 May ПЪРВО МЯСТО ЗА #teamMOJO - ШАРАНДЖИЙСКО СЪСТЕЗАНИЕ ЯЗ. ТЕКЕН ДЕРЕ
Mihail Petkov 0 1093
Завърши още едно предизвикателство :)72 часово индивидуално състезание на Язовир "Текен дере"!341.705 килограма шаран, като не броим десетките амури и мустакатите ми приятели сомчетата.За такъв риболов не съм си и мечтал!Топчета T-baits Red Storm, влакна Katran Fishing Line, въдици и оборудване Prologic Bulgaria.Добра подготовка - добри резултати, ..
26 Apr Шаранджийско основно влакно KATRAN SYNAPSE NEON
Mihail Petkov 0 934
Katran Synapse NEON може би остава най-популярният модел на марката, която е специализирана в производството на шаранджийски влакна.Шаранджийско влакно е с отличителен ярък неоново-жълт цвят. То е здраво на възел, меко и гладко.Здравото му огледално покритие го предпазва от надирания и от суровите слънчеви лъчи.Neon е и лично моето любимо влакно за..
23 Mar Тест и ревю на PROLOGIC BOMBER Spod & Marker Rod 12.6ft - Новата ми спод въдица
Mihail Petkov 0 1070
PROLOGIC BOMBER Spod & Marker Rod 12.6ft пристигна наскоро в магазина и още с първото изваждане от калъфа разбрах, че това ще бъде новата ми спод въдица :)Първоначално не обърнах внимание на теглото, но когато я измерих, наистина се изненадах - 370 грама!Това е наистина ниско тегло, а бланката предлага завидна мощност, което е доста рядка комбинаци..
16 Mar PROLOGIC C3 FULCRUM 13ft 3.75lb - БРУТАЛНАТА КАСТИНГ ВЪДИЦА
Mihail Petkov 1 1513
Тази въдица на пръв поглед е WOW, но почакайте да видите какво може...Масивна, красива и с единствено предназначение - брутален кастинг!Огромните K-водачи излъчват груба сила, а красивата бланка от 3K многослоен карбон грабва погледа, като брюнетка в топъл летен ден!Повече за въдицата тук:https://carpmojo.com/vaditsa-prologic-c3-fulcrum-fs-3-90m-3-..
08 Mar РЕКОРДНИ ШАРАНИ ПОСРЕД ЗИМА - Брутален риболов на Кулеков лейк
Mihail Petkov 0 887
От 3 до 6 март решихме да спретнем един зимен излет на Кулеков лейк с Керим Алиев и Йордан Генов.Очакванията ни въобще не бяха големи, съдейки по тегавите излети, които сме имали дори през летните месеци, но съдбата и този път реши да ни се усмихне :)Кепнахме успешно над 30 риби, поне 10 от които над 10 килограма и бруталния за мен гол шаран с тегл..
24 Feb ШАРАН НА ДИВО - Захранване, чести грешки и работещи техники
Mihail Petkov 3 2599
Улавянето на шаран на див язовир доста често е мисия невъзможна, за което допринасят и поредица наши грешки, било то със захранването или със стръвта.В това видео смятам, че успях да обясня най-честите грешки и някои добри практики най-вече при захранването, които се надявам в новия сезон да ви донесат по-добри резултати и повече никога да не чувам..
24 Feb КАК ДА ОПАКОВАТЕ ВЪДИЦА - лесен и сигурен начин за транспорт с куриер
Mihail Petkov 0 869
Вторник следобяд - летят поръчки, опаковаме пратките и стигаме до една въдица.Много често срещам лошо опаковани въдици (Влади :D ), които куриерите могат съвсем неволно да повредят, не от невнимание, а просто защото не са опаковани стабилно.За това и реших да ви покажа моят начин за опаковане с буквално подръчни картони, без определен размер.Почти ..
16 Jan РАЗЧИТАНЕ НА СОНАР - кратко ръководство
Mihail Petkov 1 5488
РАЗЧИТАНЕ НА СОНАРКратко ръководство от Михаил Петков www.carpmojo.comЗдравейте приятели!Представям ви кратко ръководство за разчитане на данните от сонарни сканирания,което би било от полза бързо ориентиране в изображенията, които показва вашата машинка, независимо каква марка и модел е тя.В случая показаните картинки са от лични сканирания с безж..
11 Jan ЗИМНИ ШАРАНИ НА КАРА ДЕРЕ - Откриване на сезон 2022
Mihail Petkov 0 1436
От 6 до 9 януари 2022 с Павел Тороманов и Керим Алиев, решихме да направим откриване на шаранджийския сезон на яз. Кара Дере до село Еленово.Очакванията на всички бяха за слаб риболов, заради ледената вода и фактът, че все пак е януари, но нещата съвсем не бяха така.Разбиването беше пълно, имаме изкарани около 35 риби, като най-големите бяха 16.500..
25 Dec ИНТЕРВЮ С КРАЛИЦАТА - DAIWA BASIA TOURNAMENT 45 SCW QD
Mihail Petkov 0 1507
BASIA TOURNAMENT е последния топ модел от DAIWA.Тя впечатлява както с външен вид, така и с невероятно леката си работа и просто няма начин да ви остави безразлични :)Вижте какви са нейните подобрения спрямо предишните модели и какви инженерни изненади крие тази червена кралица. Линк към макарата:https://carpmojo.com/makara-daiwa-20-basia-tournament..
23 Dec КАК СЕ ПРАВИ RONNIE RIG - монтаж за Pop Up топче
Mihail Petkov 2 3629
Ronnie rig, или още известен като Spinner rig може да ви изглежда като кофти броеница от вирбели и странни елементи, но всеки един от тях си е точно на мястото!Ронито е много ефективен монтаж, който се използва в комбинация с плуващо топче, което надига куката над дъното, като поводът остава перфектно легнал и незабележим за рибите.Куката се завърт..
31 Oct СЕЗОНЪТ НА КАПУЧИНОТО ЗАПОЧВА - Труден риболов на Кулеков лейк
Mihail Petkov 0 1086
От 22 петък до 24.10 направихме един наистина тегав есенен излет на язовир Кулеков лейк.Макар и да липсваха едри риби, всеки излет има своя чар и запомнящи се моменти, за това реших все пак да сглобя и публикувам това видео :)Приятно гледане!..
28 Oct КАК СЕ ПРАВИ ZIG МОНТАЖ - Какви цветове, куки, влакно, захранка
Mihail Petkov 0 3391
ZIG RIG - на вид глуповато, но повярвайте страхотно оръжие, когато всичко друго просто не сработва.Лесничък за връзване и с малко нужни материали, този монтаж няколко пъти е спасявал капото.В това видео ще видите трите монтажа, които най-често използвам, видовете куки, нужни за него, пяната, която използвам за повдигач и мъничките тънкости при връз..
07 Oct Ревю на сигнализатори PROLOGIC FULCRUM RMX-PRO
Mihail Petkov 0 1185
От доста време съм хвърлил око на сигнализаторите PROLOGIC FULCRUM RMX-PRO.Доста приятели също са ме питали за тях, но знаете, че докато не пипнете нещо със собствените си ръце е много трудно да се даде обективно мнение за качеството му. В крайна сметка заради няколко от функциите им и възможността за свързване на до 6 сигнализатора към централата,..
03 Oct ШАРАНИ на ДЪНО - РИБОЛОВ и МОНТАЖИ с CARP MOJO
Mihail Petkov 0 1718
От каналът на TROSHAN FISHING> Здравейте банда, решихме с Михаил Петков от @CARP MOJO  / Шаранджийски магазин да направим един съвместен 24 часов риболов на Язовир"Кална Кория". Аз лично никога до сега не съм ловил с шаранджийски въдици, това ще бъде нещо ново и различно за мен. Мишо е експерт в риболова на шарани и ще се опитам максимално да почер..
27 Sep Ревю и тест на ел. мотор за лодка MINN KOTA ENDURA 34 LB
Mihail Petkov 0 884
От доста време умувам с каква лодка да риболовствам на държавните ни водоеми и Дунав и мисля, че го измислих :)Реших да оборудвам надуваемата ми лодка с електромотор + акумулатор, защото все пак това си е една от класиките в шаранджийския риболов, а и свободата да се люлееш сред вълните, гледайки как брега се отдалечава е страхотно усещане, с което..
20 Sep Стойката PROLOGIC TRI-SKY ROD POD - Добрият ВЕЛИКАН
Mihail Petkov 0 599
PROLOGIC TRI-SKY ROD POD е една от добрите стойки в средния ценови клас.Тя се предлага във вариант за 3 и за 4 въдици, като притежава всички необходими функции, нужни на модерния шаранджия - дълго и регулируемо тяло, 6 крака, 2 от които сууупер дълги, центриращи гайки на бъзбаровете, както и подплатен калъф, за да пренасяте всичко това напълно безо..
10 Sep Първи риболов на езеро Света Гора - ХВАНАХ СИ ЕСЕТРИЧКА
Mihail Petkov 0 4138
На 4 септември решихме да направим един 24 часов излет на езеро Света Гора до Велико Търново.Нашият приятел Керим от Севлиево беше запазил сектор там, покани ни за компания, а ние с Дончо това и чакахме :)))Взе че се получи хубав риболов на разнообразни риби, а надявам се и хубаво филмче - приятно гледане!..
25 Aug Официално откриване на шаранджийски магазин CARP MOJO в Плевен
Mihail Petkov 0 1389
Скъпи приятели, на 28.08.2021 официално започна работа първия специализиран шаранджийски магазин CARP MOJO в гр. Плевен,намиращ се в ж.к. Сторгозия срещу Технопрогрес, до офиса на Еконт.Навигация:Напишете CARP MOJO във вашата навигация или кликнете тук: GOOGLE MAPS ..
08 Aug Шаранджийско състезание LOBOSH WILD CARP 2021
Mihail Petkov 0 1264
Ето че премина и едно събитие, което лично аз очаквах с голямо нетърпение.Състезанието на дивият яз. Лобош (Пчелина), организирано от Toromanovi Carp Tackle и лично от Павел Тороманов, е и първото ми явяване на състезание въобще.Определено няма да бъде и последното :) На първо място събитието беше обединено около каузата за популяризиране и зарибяв..
16 Jul Въпроси, отговори и малко лични размишления за риболова
Mihail Petkov 0 3709
Получих списък с няколко много хубави въпроса от колега, който тепърва навлиза в риболова и реших да напиша малко по-подробни отговори, които вярвам, че ще бъдат полезни на и други  :)В1. Какви марки или може би конкретни предложения за бюджетни макари от средния нисък или високия нисък клас, които да са и достатъчно качествени за този сегмент, бих..
02 Jul Ревю на въдиците PROLOGIC C-SERIES 3.60m 3.5lb
Mihail Petkov 0 861
PROLOGIC C-SERIES са нов модел въдици на марката от по-ниския ценови клас, но притежават нововъведения, които ги класират доста нагоре в класацията ЦЕНА-КАЧЕСТВО.Още на пръв поглед тези въдици ми грабнаха окото и реших да заделя 2 броя за тестове и видео ревю.Линк към въдицата от видеото:https://carpmojo.com/vaditsa-prologic-c-series-ab-12ft-3-6m-3..
28 Jun ТОЗИ ДИВ, ДИВ ДУНАВ - откриване на сезон 2021
Mihail Petkov 0 4391
След поредица от дъждовни дни, най-накрая видях просветление в прогнозата за неделя 20 юни.За първи път от седмица тя не предвиждаше намръщени облаци и макар за дневен риболов, реших да отида до любимата река.След преминаване на буквално гъста гора от шубраци, пред мен се откри нейно величие - река Дунав.След обилно напръскване против комари разтур..
14 Jun Ревю на новите ми въдици PROLOGIC C6 INSPIRE XD 3.90 m 3.75 lb
Mihail Petkov 0 1181
След няколко месеца здрави тестове, дойде ред и на ревюто на новите ми въдици - PROLOGIC C6 Inspire 3.90m 3.75lb Xtra Distance.Тънки водачи, Toray карбон, тънка коркова дръжка и изцяло карбонов Inspire макародържач са само част от нещата, които правят тази въдица наистина страхотно попадение.Повече за Prologic C6 Inspire:https://carpmojo.com/vadits..
13 Jun Стелиян и Дончо разцепиха големите на Кулеков лейк
Mihail Petkov 0 1273
Излетът започна в петък, бяхме разпределили и натоварили багажа още от предния ден в 3 коли, защото и тримата трябваше да пристигнем по различно време на язовира.За мен обаче сутринта започна с кофти изненада - жената рязко я хвана някакъв вирус, подути сливици и температура...Нямаше как да я оставя сама с децата, за това реших да отида, да разтова..
07 Jun Челникът със синя светлина KATRAN W/B 460
Mihail Petkov 0 1356
Челникът KATRAN W/B 460 е проектиран специално за шаранджийски риболов през нощта.Изработен е от лек алуминий и притежава 2 независими LED диода - бял и син.Повече за продукта: https://carpmojo.com/chelnik-katran-headlamp-w-b-460Главната иновация в този челник е неговата синя светлина, която придава уникален луминисцентен ефект, който кара определе..
03 Jun РАБОТА С PVA СИСТЕМА - Смес, връзване, поставяне на повода
Mihail Petkov 0 3105
"Всяко хвърляне без PVA торбичката е напразно" Има една такава сентенция в нашето рибарско ежедневие, която съвсем не е далеч от истината :) PVA торбичката създава мини петно непосредствено до вашата стръв, което увеличава значително шанса за бързо кълване или въобще за кълване. Използването на PVA система не е никак трудно за това реших да ви пока..
29 May DAIWA BASIA 45 SLD QD / QDX - ВИДЕО РЕВЮ
Mihail Petkov 0 1276
DAIWA 17 BASIA 45 SLD QD е един от емблематичните модели на марката, който по мое скромно виждане ще си остане една от неостаряваща класика. Представена е през 2017 година, има няколко по-нови модела Basia от тогава, но тази остава предпочитана дори пред тях.Защо избрах нея, а не някоя от по-новите 19 или 20 Tournament? Външен вид, тегло и характер..
04 Apr Стойката NICK EVOLUTION - Qualità Senza Compromessi
Mihail Petkov 0 1043
Qualità Senza Compromessi (Качество без компромиси) - това е девизът на Meccanica Vadese, производителя на едни от най-разпознаваемите стойки в шаранджийския риболов. В това видео ще ви запозная с NICK Evolution, може би най-популярния модел на марката.Линк към продукта:https://carpmojo.com/stoyka-meccanica-vadese-nick-evolution-3-rods-steel..
14 Feb БЪРЗ И ЛЕСЕН МОНТАЖ С ФЛУОРОКАРБОН
Mihail Petkov 0 11023
Това е един от любимите ми и най-използвани монтажи за дънни топчета. Връзва се изключително лесно и бързо, като рядко нося предварително вързани такива, правя ги директно на водоема, спрямо размера на топчетата, които ще използвам.Монтажът е и много ефективен, ползвал съм го на много от излетите ми и откачените риби при него наистина са много малк..
14 Feb РЕВЮ НА МАКАРИ FOX EOS 10000 - БАЙТРЪНЪР VS ПРЕДЕН АВАНС
Mihail Petkov 0 1780
В това видео ще видите два от бюджетните модели макари на FOX - EOS 10000FD и EOS 10000 Baitrunner.Въпреки моите откровени резервни към макарите от този клас, тези двете наистина успяха да ме впечатлят с външен вид и начин на работа.Вижте подробности във видеото>Модели и цени:https://carpmojo.com/index.php?route=product/search&search=fox%20eos%2010..
30 Jan Сигнализатори FOX MICRON MX - РЕВЮ СЛЕД УПОТРЕБА
Mihail Petkov 1 2012
След като в предишно видео направих ревю на сигнализаторите  Prologic BAT+, които използвах около година,в днешното искам да ви запозная с лисичките, които ги детронираха :)Това са FOX MICRON MXСреден клас машинки, притежаващи функции, които ми липсваха при Prologic-a,но най-вече отличаващи се с плътен и специфичен звук, който ще ви накара да тръгн..
16 Jan Почистване и смазване на личните Daiwa Windcast Z5000
Mihail Petkov 1 3244
Наскоро закупих 2 употребявани Daiwa Windcast Z, които да ползвам за втори комплект и които си плачеха за почистване и смазване.Бяха завидно мръснички и реших, че си заслужава да заснема целия процес, то пък се получи и хубаво филмче :)Държа да подчертая, че видеото е аматьорско, не се занимавам с ремонт и поддръжка на макари.Ако имате нужда от так..
11 Jan Как работят сонарите DEEPER - обзор на приложението Fish Deeper
Mihail Petkov 0 1094
В това видео ще ви покажа нагледно работата на приложението към сонарите Deeper.Неговото име е Fish Deeper и е безплатно за iOS и Android устройства.Какви функции има, как са изобразени риби и релеф на дъното може да видите подробно във видеото.Повече информация и цени: https://carpmojo.com/sonari-deeper Ако имате въпроси: https://www.facebook.com..
23 Dec DEEPER CHIRP+ Сонарът, който променя риболова!
Mihail Petkov 0 2129
Всички следим новостите в риболова, нали?Нов модел макари, нов модел въдици, нова кутия за аксесоари...Този път ще ви покажа нещо ново, което буквално променя риболова - безжичният сонар Deeper CHIRP+Това малко зелено топче разби всички предразсъдъци, които имах за безжичните сонари - обхват, стабилна връзка и максимален кастинг.Разполага с 3 често..
04 Dec SPOD МАКАРИ - AERLEX vs ULTEGRA vs EMBLEM
Mihail Petkov 0 1106
SPOD МАКАРИ - AERLEX vs ULTEGRA vs EMBLEMТова са трите най-популярни SPOD макари, които могат да бъдат намерени в момента на пазара.Какви са техните разлики, предимства и недостатъци една спрямо друга, може да видите във видеото :)..
29 Nov ПОДРОБНО ЗА ШОК ЛИДЕРИТЕ KATRAN - видове, предназначение, количество
Mihail Petkov 0 1783
Често се случва да обяснявам в телефонни разговори разликите между шок лидерите на KATRAN Fishing Line, за това реших, че е най-добре да ви ги покажа във видео.Шоковете са няколко модела, като всеки от тях е предназначен за различна ситуация.KATRAN RECORD - предназначен за чисти водоеми, за хвърляне от ръкаhttps://carpmojo.com/shok-lider-katran-rec..
05 Nov Есенно разбиване на язовир
Mihail Petkov 0 3466
Този излет беше от онези, които се помнят дълго :) На 1 ноември към 7:00 сутринта пристигнахме на новият за нас язовир Зелево Перо, който се намира непоредствено до Кулеков Лейк, село Хирево.Локация и инфо тук: https://carpmojo.com/yazovir-zelevo-peroЯзовирът е малък, с много китна растителност по бреговете, папури и тръстика.Рибите са с размери ме..
24 Oct Решение на проблема с аванса на Shimano Power Aero 14000 XTB
Mihail Petkov 0 2326
Както сигурно сте се досетили от заглавието, дори и скъпите макари имат своите инженерни недомислици.Конкретно при Shimano Power Aero 14000 XTB, има едно дразнещо нещо, което се появява при всяка макара в определен момент при вадене на риба - при движение на шпулата, спира да се чува отчетливото тракане по което разбирате дали рибата ви взема аванс..
12 Oct Първият ни излет Кулеков лейк - раят на големите
Mihail Petkov 1 4096
Записахме още един интересен излет тази година, този път на яз. Кулеков Лейк до село Хирево, близо до СевлиевоЛокация и инфо тук: https://carpmojo.com/yazovir-kulekov-leykИзлетът започна супер екстремно в петък след обяд - дъжд, дъжд и пак дъжд, който не беше спирал от сряда.Това обаче не ни попречи да си свършим работата, дори под едрите капки :) ..
25 Aug Уикенд разбиване на яз. Кара Дере, с. Еленово
Mihail Petkov 0 2283
Петък 21 август 2020 година - една дата, която очаквах с нетърпение от няколко седмици!Подготвих и изпратих насъбралите се поръчки от сайта и към 13-14 часа започнах да товаря багажа в колата, подготвяйки се за едно дълго пътуване: Плевен - Еленово, яз. Кара Дере!Джапанките в сака, бензин в колата и газ :)Километрите не са много, около 220, но врем..
21 Jul СПОД И МАРКЕР: Къде да клипсирате Spod-а и въдиците спрямо дистанцията на маркера
Mihail Petkov 0 7049
Маркер, спод, колчета за дистанцияПравилното боравене с маркер, спод и колчета за дистанция е ключово за успешния излет, защото надали някой би искал куката със стръвта му да попадне на 30 метра напред и 20 вдясно от петното, което захранва :) Основната главоблъсканица, която ще решим в тази тема е на каква дистанция да клипсирате спод въдицата, за..
03 Jul На палатка с Алекс - язовир Карабаша
Mihail Petkov 0 1964
Това беше един от онези "баща и дъщеря" излети, за който Алекс съвсем непринудено се съгласи да направим :)Стегнахме багажа, палатки, завивки, въдици и газ към язовир Карабаша. Бяхме там към 19:30 вечерта, успях да разпъна целия цирк навреме преди да се стъмни.Направих си набързо едно петно на 80-тия метър, метнах 2-3 кг семена, пелети и топчета и ..
24 Jun РАЗХОДКА ДО ЯЗ. ГОРНИ ДЪБНИК - 15.06.2020
Mihail Petkov 0 3259
Спретнах си бърз понеделнишки излет на яз. Горни Дъбник, без особени очаквания за шаранско кълване, но пък защо да не опитам :))През ноща над Плевен се изсипа пороен дъжд, който бях сигурен, че ще провали излета ми от гледна точка на проходимост по черните пътища около язовира, но с изненада установих, че там почти не беше валяло и пътя беше идеалн..
10 Jun Диво откриване на шаранджийския сезон от река Дунав
Mihail Petkov 0 2113
Скоро не бях посещавал толкова красиво и диво място, което да ми въздейства толкова силно, че да не искам да си тръгна. Място, на което разбираш колко си малък и колко голяма е дивата природа!Място, което е в пълен контраст с порядките в модерния шаранджийски риболов, но когато си добре подготвен, можеш да си сигурен, че успехът няма да закъснее, к..
27 May РИБОЛОВ НА КАРАБАША - Шаранчета от детската градина на стероиди :)
Mihail Petkov 0 1895
На 23 май, ден преди празника на БЪЛГАРСКАТА писменост и култура, реших да посетя отново язовир "Карабаша".Казвам отново, защото предната седмица направихме излет с преспиване с приятели, като нещо не бях очарован от резултата и за това реших да направя реванш срещу себе си :) Станах към 4:30, багаж, куче, кафе и газ към язовира. Ако не знаете къде..
10 May Ревю на Shimano Power Aero 14000 XTB Ci4
Mihail Petkov 0 1604
Това ревю е малко по-специално за мен :) Shimano Power Aero 14000 XTB са макари, които имам от съвсем скоро, но вече успях да направя 2 сравнително интензивни риболова с тях.В това видео освен техническите им характеристики, ще ви покажа разлики и подобрения, които имат спрямо Ultegra Ci4 и Ultegra XTD.Повече Shimano Power Aero: https://carpmojo.c..
08 May Ревю на Shimano Ultegra CI4+ 14000 XTC
Mihail Petkov 0 1685
След като се запознахте с Ultegra XTD, дойде ред на нейната по-голяма сестра - Ultegra XTC Ci4+При нея има доста подобрения, които се усещат още с първото вдигане - теглото е намалено с цели 100 грама, аванса е супер бърз, дизайна на дръжката е различен и още доста неща са променени, за да получите една наистина подобрена Ultegra!Вижте повече за ма..
06 May Видео ревю на макара Shimano Ultegra 14000 XTD
Mihail Petkov 0 1193
Shimano Ultegra 14000 XTD е може би най-разпространената шаранджийска макара на Шимано по нашите ширини.Матово черен цвят, бърз аванс, 4 лагера, X-Ship и бавната осцил