10 неща, които не трябва да правиш на гъсто населен водоем

Колко от тях сте правили или сте виждали? :)

Статия на carpology.net, превод Михаил Петков


1. Да скъсаш

Независимо дали си рибар от 30 минути или 30 години, нищо не те обгръща така, както страхът от първото позорно късане на препълнен с хора водоем. Другите рибари се преструват, че не гледат, но можеш да усетиш изгарящите им погледи, когато това се случи. Може да проверяваш върховия водач 20 пъти, да оглеждаш дали влакното не е влязло под шпулата с часове, но дълбоко в себе си се надяваш това да не ти се случи при хвърляне. Внимавай само да не убиеш някого отсреща :) 


2. Да изгубиш палатката си

Закрепи здраво палатката в земята или рискуваш да я видиш как отива на водопой, когато ненадейно дойдат ветровете. Бавно потъващата палатка е една от най-тъжните гледки на света. Освен ако се окаже чужда, усещането е като да гледаш как Ферари си дере  джантите в бордюра. Забавно, нали :) 


3. Да ти заседне колата

Фрази като "Оп, оп", "Спри", "Газ-газ-газ", са доста разпознаваеми и често срещани по нашите ширини. Често сме ги чували някъде измежду дърветата и тревите на отсрещния бряг, последвани от лудо и безнадеждно форсиране, докато колата потъва ли, потъва в калта. Само който не е попадал в такава ситуация не може да оцени забавния й аспект, наслаждавайки й се отстрани :) 


4. Когато ти "олаби"

На водоем пълен с рибари, всяка активност се следи зорко. Тази незабележима тълпа ще те гледа зорко, докато се опитваш да хванеш новия си личен рекорд в кепа и ще има да цъка с уста, когато куката се откачи, а ти замръзнеш с празен поглед и кеп в ръка, осъзнавайки ситуацията.

5. Имаш си бъбрива дружка

Нещото, което може да те накара да се чувстваш изключително неловко е твоят бъбрив приятел, който си мисли, че знае всичко за риболова и обсъжда на висок тон неща, присъщи за пълен новобранец. Нали знаеш, че щом сте заедно, в погледите на останалите ти също ще изглеждаш като новак :) 


6. Нарушаваш правилата

Смущаващото не е самото нарушаване на правилата на водоема, а това да те хванат, че го правиш. Срамът и унижението да ти дават наставления са сравними до някъде с това да си оповръщаш бялата блуза в дискотеката <3 


7. Да не можеш да си уцелиш петното

Да се държиш като собственик на водоема до момента в който разбереш, че не можеш да метнеш до петното или пък всеки път мяташ на 20 метра в страни от него - безценно! По-добре се прибери в палатката и си почини :) 


8. Да започнеш да хващаш много риби

Може би най-лошото нещо, което може да ти се случи е всъщност да имаш успешен излет на препълнен водоем. Това, което скоро ще забележиш е как всичките рибари се редят в индианска нишка за кратък разговор. Всички те пристигат с класическите ръце в джобовете, започвайки разговора с любимото ни "колега, как е?", преструвайки се, че са експерти и знаят всичко за риболова на водоема, но въпреки това ще се опитват да измъкнат някоя от тайните ти за успеха :) 


9. Да цопнеш във водата

Да си вземеш студен и кален душ пред много хора е като да паднеш в басейн с цици и да излезеш, смучейки палеца си :) 


10. Да бъдеш "Алармата" на водоема

Изключи ги,  извади влакното от тях. Хвърли ги пустите сигнализатори и звънци и започни да ловиш на шише с кал на линията. Каквото и да правиш, не бъди бибипкащата аларма на водоема, сваляй си звънците от въдицата, когато прехвърляш, извади си линията от сигнализатора, докато ти се опъва линията, направи всичко възможно за да не бъдеш бибкащия бибитник, през целия бибиткащ ден на бибиткащия водоем. Би бип.


Ако не си видял, че са качени нови продукти Prologic в сайта, сега е момента да го направиш - ТУК.