Този излет беше от онези, които се помнят дълго :)
На 1 ноември към 7:00 сутринта пристигнахме на новият за нас язовир Зелево Перо, който се намира непоредствено до Кулеков Лейк, село Хирево.
Локация и инфо тук: https://carpmojo.com/yazovir-zelevo-pero

Язовирът е малък, с много китна растителност по бреговете, папури и тръстика.
Рибите са с размери между 7 и 16 кг, като основно излизат 9-10 кг. Дъното на водоема е чисто с някои изключения в задната му част, където има потънали тръстики/папури, както и паднали клони в които рибите след закачане търсят укритие. Влакно от порядъка на 0.30 би свършило добра работа, ако пък държите да търсите рибата близо до папурите, заложете на малко по-дебело, за да няма неприятни изненади, защото рибите тръгват много рязко от място, без никаква начална индикация за кълване :) 
Първото ми впечатление за водоема е WOW - малък но с много завои, папур и навсякъде потенциални места за търсене на на рибите.
Дистанциите са от порядъка от 30 до 70 метра към опашката на язовира, дълбочината на нашето място варираше около 2 метра.
Първоначално решихме да търсим рибите в отсрещния шавар и в една супер яка дупка, която се образува там, но след като няколко риби изпляскаха в откритата част на опашката, реших да засиля една въдица натам.
Минаха може би петнайсетина минути и сигнализатора избухна в бесен рън без никакво предупреждение!
След кратка борба, защото нямаше никаква възможност за размотаване с рибите, тъй като вляво има потънало голямо дърво, рибата се озова в кепа - 8,5 килограмов ветеран с половин опашка.
Рекох си, че тая риба ще да е била случайна, но въпреки това отново сложих PVA-то и заметнах на същото място. След 15 минути БАААМ - отново бесен рън, но рибата се откачи.
Това беше моментът, в който насочих и двете въдици в тази посока,
Стелиян
метна и той 2 натам и екшъна започна :) 
Горе-долу на половин час имаше риба, ама хубава риба - между 8 и 10 кг., повечето си бяха десятки.
За краткия ни престой до 13:00 часа, имахме 9 удара, от които и двамата извадихме по 3 риби, 2 ми се откачиха, защото бях с по-малка кука и една хитрана скъса в потъналото дърво.
Изкефихме се супер много, рибите също дадоха добър отпор, но ръновете, които правеха още ми кънтят в ушите <3
Ако се чудите къде да разнообразите, водоемчето е супер дестинация!

Основно влакно: Katran Eclipse 0.28
Топчета за захранка и стръв: T-BAITS Fish & Barbeque, 20 mm
PVA система PVA HYDROSPOL