Записахме още един интересен излет тази година, този път на яз. Кулеков Лейк до село Хирево, близо до Севлиево
Локация и инфо тук: https://carpmojo.com/yazovir-kulekov-leyk
Излетът започна супер екстремно в петък след обяд - дъжд, дъжд и пак дъжд, който не беше спирал от сряда.
Това обаче не ни попречи да си свършим работата, дори под едрите капки :)
Надухме лодката, която бях взел за аварийни ситуации, но
в предвид обстановката решихме да я ползваме за захранване. Забърках микс захранка от безотказните топчета T-Baits риба и барбекю с малко семена, нахлузих ботушите и до минути бяхме в средата на язовира, мокри като гугутки на далекопровод, сеещи храна около маркера.
Разпънах въдиците и влязохме в палатката с надежда газовия котлон да ни поизсуши, докато печем наденици и кебапчета, но това беше мираж и си стоях бая мокър цяла нощ, понеже по прогнозата казаха, че дъжд няма да има и си викам супер, за какво ми е да нося резервни дрехи :D
Поне една резервна тениска си бях взел, та облякох нея и след вечерята с раздумка легнах полу сух полу мокър да се наспя.
В 4 часа тирилитна алармата и скочих веднага, вадейки в просъница телефона от джоба и с най-бързото си движение някак успях да пусна камерата и да снимам супер готиния рън, който публикувах по-рано.
Редно е да си представите хубаво обстановката - ръми ситен, но напоителен дъжд, температурата е някъде под 10 градуса, Мишо като първия пич излиза само по тениска и започва да вади риба <3
Как да е, изтеглих я сравнително бързо, спирайки първоначалния й устрем към папурите, кепнах я с едно бързо движение и баам в люлката този черен и дълъг красавец, който закова кантара на 11 и малко килограма.
Тук е момента да похваля влакното - Katran Eclipse 0.28. Извадих рибата до брега без да ползвам аванс, напъвах хамалската, защото знам че пред брега има широк пояс с окосен папур в който обичат да бягат хитрушите.
Как да е, сложих я в карп сака за сутрешни снимки и легнах отново, този път съвсем мокър, но с туптящо от адреналина сърце и доволна тънка усмивка :)
Тъкмо позатворих очите и тирилит тирилит втори рън! Газ по същата схема, засечка, кратка борба и рибата се откачи. Силно подозирам, че беше някакво бебе шаран, тъй като изобщо не се усещаше като голяма риба. Това обаче ми даде надежда, че имаме риби на петното и че предстои интересен ден!
Да, ама не :D
Слънцето изгря, дъжда спря и за първи път можехме да излезем спокойно навън. Направихме кафе и кратък разбор на вечерта, но последващо кълване нямаше.
Нямаше и нямаше през целия ден и през цялата следваща нощ. За съжаление си останах с едната риба и с човъркащото желание за реванш.
Хубавото е, че си извадихме изводите за липсата на риби, докато колегите отсреща ги скубеха стабилно и осъзнахме, че просто сме сбъркали мястото, на което да ги търсим, но за това ми се иска да разкажа по-подобно в кратко видео, което ще сглобя за излета съвсем скоро.