Ето че премина и едно събитие, което лично аз очаквах с голямо нетърпение.
Състезанието на дивият яз. Лобош (Пчелина), организирано от Toromanovi Carp Tackle и лично от Павел Тороманов, е и първото ми явяване на състезание въобще.

Определено няма да бъде и последното :) 

На първо място събитието беше обединено около каузата за популяризиране и зарибяване на язовира.
Абсолютно цялата сума събрана от състезателите отиде за зарибяване на язовира с шаран и амур, за което всички може да благодарим на Марио Антонов, Спас Момов и още много Хора и институции, които се грижат за бъдещето на язовира.

А язовирът е страхотен!
Гледките, далечината, зеленината направо спират дъха.

Природата и релефът са толкова разнообразни, плавно преливащи се, а огромната водна площ, която ги обгръща с огромни заливи и полуостровчета е нещото, което всички търсим, хванали въдица в ръка - свободата и адреналинът от неизвестното, което ни очаква в тези води.

Хората направиха това преживяване наистина незабравимо.
Всички състезатели дадоха максимума от себе си, трудиха се за рибите си до последния миг. Бяхме заедно и във вятър и в пек, в проливен дъжд, в градушка, но настроението не се промени дори за миг.

Насред морната 40 градусова жега изведнъж се понесе небезизвестната песен "Шарана амура думаше...." в изпълнение на "Войводи Карп Тийм", които си бяха победители в надпреварата "Лобош търси талант" :D 

Като заключение бих желал да изкажа благодарност на организатори, съдии и на всички страхотни хора, с които бяхме заедно през тези 4 дни там. Надявам се с това видео и вие да се докоснете до вълшебството на Лобош и на адреналина от неизвестността при шаранджийските състезания.